salt time

salt time

s.e.l.a.m.a.t d.a.t.a.n.g

salam 1 malaysia...
salam kasih penyatu jiwa

Saturday, December 29, 2012

diari hidupku..

new year xlame lagi.. SALAMAT DATANG 2013.. azam dan semangat baru.. 2012 akan meninggalkan kite...banyak kenangan suke dan duke akan diletakkan dalam 1 diari 2012...dugaan yang xpernah tinggal dan lupekan aku...tetapi masih mentah tok menghadapi menpelbagai cabaran...sambung blajaa da lame aku lupekan..tapi kalau masih ada rezeki aku,,aku msih mahu teruskan..tapi buat masa ini biarlah aku berjaya dengan pe yg aku lakukan..mama nan ayah masih memerlukan kudrat aku tok menyara mereka..ye lah walaupown ayah semakin pulih dari strok sebelah badan,,tapi die masih xmampu tok menyara kami sekeluarge..2013 ni,,haiqal akan memulakan pembelajaran ke darjah 1..tapi banyak kelengkapannya yang kurang..dulu aku selalu mengimpikan kalau mase dier darjah 1,,,aku ingin memberi yang terbaek toknyer..tapi ternyata aku xmampu,.dan 2013 ni lah akan bermula lah kerjaye aku sebagai UTC di public mutual..aku harap doa dan sokongan dari semua..doakan aku berjaya kalian..aku xmahu lagi menoleh ke belakang..semangat kian membara apabila aku sudah jatuh terduduk hingga xmampu berdiri dengan sendirinyer..sesungguhnye aku ni insan yang lemah yang memerlukan orang yang bley memimpin aku..zaman berpartime sudah aku tinggalkan..aku mahu fokus pada 1 matlamat sahaja..aku nak berjaya..sifat terlebih kesian juga akan aku tinggalkan dalam diari 2012..kini aku semakin bersemangat tok menempuh hari yang mendatang..semoge ak berjaye..INSYALLAH..AMINNNNNN....

Saturday, August 18, 2012

selamat hari raya 2012

selamat hari raya maaf zahir dan batin.. entry khas raye ni.. syahdu aku bile raye ni xd nenek,,atuk..rase semacam jew rasenyer.. raye tahon ni simple jew..1lai je baju kurung dan khas tok pg raye je laaa..so tok keesokannyer,,pki bj tshirt dok pan tv je laa..tapi nak wat cane..raye bkn sbg student yang xdapat sponsor dari mane2 pihak..bnyk bende ak xd..ape boley bwt..xkn nk harap belas ikhsan owg je plak.. juadah raye seperti tahon2 sblmnye..ketupat nasi,,rendang ayam,,sambal kacang dan udang,,masak lodeh dan kari daging lembu..tapi ak xheran laa tu semua sbb feel puase tu masih xilang..kuey2 tahon ni ader la spesel sikit sbb ade bbrpe jenis kuay ak yg tron pdg bwt..mn xhepinyer..slaloo tlg teman mama ak tunjuk2 jew.. pagi raye seperti biase laa mintak maaf kat sedare mare yg dekat2 niey..mntk maaf versi plastik..kahkah..yeye jew menangis,..tp pas tu ngumpat balik..ape2 je laa..mmg xley blah...tahon ni,,akak dan abg ipar ak beraye kat melake..so brtmbh laa kuarge ak t.. da laa..selamat beraye..

Thursday, March 8, 2012

uisssssssshhhhhhhhhhhh

sesi buang tabiat..dont know la knp sejak 2 menjak niey ak mule tersangat2 menyampah dekat somebody sampai rase nak jew lempang terajang muke dier...wow...tahap yang paling series niey dalam kemenyampahan ak niey...ishhhhhhh...sabar je la wahai hati..dah bape kali da ayat 2 ak bg kat ati ak niey spy xtensen pandang muke dier..mcm bgs2 lak...ko igt ko 2 hot stuff kew..xkn..so igt la skit...muke ko bersepah2 la kat supermarket...kalu ko xley nak pandang ak,,ak niey 2 kali xley nak pandang ko..xpaya nak lalu kat depan muke ak...bkn xmatured,,tp xley nak jdk matured dengan owg mcm neyh...

Tuesday, February 28, 2012

bile allianz jdk alliance

rini aku nak bwt santai pagi..isu nyer adlah tetang intrvw yg ak attend..1ooprcnt of suprise..igtkn aku nk p intrview ni kt alliance bank iaitu sbuah tmpt yg mengurskn ttg wang..upe2nye tmpt yg real o spttnye adlah allianz berhad,tmpt yg mengurskn ttg insurans..nmpk x ade 2 prkataan yg brbze..walawe..benak gak aku nieykan..tp xpe,alang2 dh g 2,ak trskn la jgk..1st intrview,alhmdulillah aku lepas..msk scnd intrview ak bawu nk terpikir,exec 2 pe role dier sbnrnyekn??name nk jwtn cm pntg2 jew kan..pe g,sbk owg 2 brtnye ak,sbk ak nk pkr bnd laen..tup tup,aku dgn selambe je,mmg la sy xd mslh komunikasi,mslh sy skunk sy xley nk cari owg bli insurans sy..dah la xd basic,nk hrpkn komisen..kalu xd komisen,cne ak nk byr pt ak..xkshla xpat p melancng p0wn,at least t aku cri laki kaye yg bley bwk aku round da wrld neyh..niat nk jdk kerani jew..haha..pengalaman o pengalaman..

Tuesday, February 21, 2012

dunie

terase kah owg bile aku sound direct??
Terase kah aku,bile owg sound direct??
Btl kew owg mlke ni kasar bhsenye??
Atau owg ngri laen xbiase dgn kesp0ntanan ayt kt mlke??
Perlukah kite menjage aty owg
Kalau
Owg xpernah nk menjage aty kite..
Ni la lumrah kehidupan..kite xkn dpt memenuhi smue khndak diri dan owg laen..satisfaction..n0t easily 2get..kadang2 melayan kehendak aty,mkn menjauh kn dri dr ssuatu,mkn mendkt lak bnd 2..kadang2 mlyn khndak fizikal,mlt ckp x,tp aty mer0nte2 nk..kadang2 mlyn khndak sekeliling,msng2 menuding jari..xnk klh je..kn bgs kt 4lo jew khndak undang2,xad yg slh dn xad yg btl..peace..

Thursday, February 16, 2012

makan tanggung..berak cangkung...

pernah terdengar dalam muvi awek aku pontianak kowt...sedap lak aku nak letak dalam blog aku rinie...bukan rekaan semata2,,tp ianya memang benar terjadi...itulah aku dan kehidupan...igatkan dah umo 22 tahon neyh,dah bley pikr sal mase depan..tapi aku still kat takok yang lame...n still buat partme kat otel eq..apply uitm pown xdpt..ape la bodo sgt aku neyh...pernah owg tanye,,"nape xcari keje yang permanent"..pernah cari tapi sebab asyk memilih,,sampai skunk aku xpernah dapat mane2 job lagi..rezeki jangan ditolak,,musuh jgn dicari...haishhhhhhhhhh...then xterpikir nak sambung belaja...jawapan aku memang nak..sebab aku xmint tok beri komitmen terhadap keje...
da la..bosan nak menulis

Monday, January 16, 2012

merujakan bile sesuatu yang terujekan...

assalamualikum...
arini aku se nak menulis pasal jalan2 cari makan aku kat muar...seronok giler walaupown tulang belakang aku se nak merekah la...plan yang xdiduga ni dibuat oleh dak tikah ni..bukan per,,dah bosan asyk pusing2 melake,,sekali sekale nak gak p tempat owg..walaupown xle jaoh mane,,tp enjoy..kiteowg p sergah umah dak baby..mule2 plan nak p sane,,bukan la nak p umah dier...owg nak p cari sendiri kedai mee bandung..tp disebabkan dier da ajak so kiteowg p la nan muke yang kuang sgt malunyer...cm ari raye lak kan p umah owg..haahahha..nak dijadikan cerite..da la xtaw jln..tp nak gak pergi..skali da pergi,,bawu la taw mkck niey xmasak g..uihhhhhhh ko ni baby,,kalau aku lastik ko,,bawu la ko taw...nape xhabaq mai..menyusahkan dier jew...chetttt..tapi air kuning 2 sedap la...air ape la agaknyer ek...sesampai ak kat uma dier 2,,,perot ak tetibe kan men sakit g..haa ni la padahnyer p makan nasi lemak bersame2 sambal yang pedas 2..kan dah membazir air kat uma owg..bukan setakat membazir air jew,,cabot kan lak pintu bilik air owg...ya allah..time 2 bkn men malu g ak se...selamat la kuarge dier ni sporting...kalu x,,maw ak balik melake jew time 2 gak...then kiteowg p lepak wetex parade n tanjong emas dengan berwakilkan adek dak baby..kalu nak harapkan kiteowg jalan sendiri kat mua 2,,alamat sampai melake le agknyer...tapi pape hal,,besh sesangat..asyk mkn jew stay sane..time kase ye makcik n pakcik muar...saye xtaw name korng..hihi...walaupown ak makn sikit jew,,tp sumpah aku se puas aty giler taw...

About Me

My photo
Melaka, Islam, Malaysia
Cheerful person.... always make funny n stupid jokes....